facebook twitter facebook
Menu
sport icoon

Padel academy

Padel

Padel
Padel

Padel is een racketsport met veel kenmerken van squash en tennis. Deze combinatie staat garant voor snelle en spannende rally’s! De sport is nog relatief onbekend in Nederland, maar wel in opkomst.

De KNLTB werkt aan de ontwikkeling van de padelsport in ons land. Dit doen we onder andere door promotie van de sport, het aanleggen van padelbanen en het organiseren van een padelcompetitie en toernooien. Wil jij padel wel eens proberen of ben je op zoek naar een vereniging waar je padel kunt spelen? Kijk dan hier waar je de baan op kunt.

Padel lessen

Padel is een combinatie tussen tennis en squash. Het is een laagdrempelige sport, dus makkelijk te spelen. Wil je Padel echt op de juiste manier leren spelen? Wil je beter leren omgaan met de ballen die van het glas afkomen? Wil je nog meer plezier uit het spel halen? Kom dan les nemen bij onze Padel Academy O.l.v. Joost Raamsdonk en zijn team geeft les aan alle leeftijden en alle niveaus. Hij leert je op een leuke manier de technische en tactische basisprincipes van Padel of de finesses van het spel

Tarieven (cursus van 8 lessen):

Hierbij het je het voordeel dat je 8 weken achter elkaar gegarandeerd op dezelfde dag en tijdstip les hebt. Het bedrag per persoon is afhankelijk van de aantal spelers in een groep (minimaal 4 en maximaal 6). Lesdag en tijd worden in overleg met de trainer en leerlingen afgestemd.

Speciale aanbieding: Starterspakket

Bastion baselaar
Maak kennis met Padel inclusief gratis Padelracket v.a. 139,00 Euro. Lidmaatschap Bastion Baselaar v.a. 1 juli 50 % reductie.
Inschrijven kan via de volgende link: https://www.simontennis.nl/locaties/detail/34/
Voor meer informatie: https://www.bastionbaselaar.nl

Maaspoort
Inschrijven kan via de volgende link: https://www.simontennis.nl/locaties/detail/32/
Voor meer informatie: http://tpcmaaspoort.nl/padel/

Over joost

Na het zien van een filmpje op Facebook is Joost Padel gaan proberen. Hij was direct verkocht. De tweede keer spelen was nog leuker dan de eerste keer. Inmiddels speelt Joost nationale en internationale toernooien. Hij traint regelmatig in Spanje, een land waar Padel al razend populair is. Joost speelt wanneer hij maar kan en is erg blij met de komst van Padel bij TPC Maaspoort , de eerste Padelbaan in de regio Den Bosch .En nu de bouw bij Bastion Baselaar . Hij kijkt er naar uit om jou ook enthousiast te maken voor Padel! Tevens speelt Joost in het eerste team van TPC Maaspoort

Padel spelregels

Scoreverloop

Het scoreverloop bij Padel is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game, met deuce bij 40-40. Dan moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen. Padelwedstrijden zijn meestal “best-of-three”, oftewel tot twee gewonnen sets, waarbij een set gewonnen wordt door het team dat als eerste zes games wint met twee games verschil. Bij 6-6 wordt een tie-break gespeeld, die gaat tot zeven gewonnen punten met twee punten verschil.

Opslag

De opslag moet onderhands. De eerste opslag wordt vanaf de rechterkant geslagen en wordt daarna afwisselend van links en rechts geslagen. Men laat de bal eenmaal stuiteren achter de servicelijn (die het servicevak van 7x5m begrensd), tussen de middellijn en de zijwand. Bij de opslag geldt dat men de bal onder of ter hoogte van zijn of haar middel moet raken. De opslag moet zonder het net te raken direct in het diagonaal gelegen servicevak van de tegenstander stuiteren. De bal mag daarna de wand raken, maar niet het hekwerk (foutservice). De ontvanger kan kiezen om de bal terug te spelen voordat of nadat de bal de wand heeft geraakt. Zodra de bal correct in het servicevak heeft gestuiterd en correct is geretourneerd, komen beide speelhelften van 10x10m in het spel. Als de bal bij een eerste of tweede service het net toucheert en daarna in het correcte servicevak landt, wordt de opslag overgespeeld.

Spelverloop

Tijdens rallies mag de bal slechts eenmaal het speelveld raken. Een speler mag kiezen om de bal te laten stuiteren of hem te volleren. Als de bal stuitert moet dat gebeuren zonder eerst een wand of het hekwerk te raken, anders is het een fout. Nadat de bal heeft gestuiterd mag hij de wand of het hekwerk een of meerdere keren raken voordat hij teruggespeeld wordt. De ontvanger mag de bal direct in het speelveld van de tegenstander terugslaan, of hij kan de bal via de achter- of zijwanden terugspelen. Als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net komt is het een fout. Als de bal via het speeldveld over de wand (4 meter) of hekwerk (3 meter) wordt geslagen is het normaliter een punt; soms is er een regel die het spelers toelaat de bal van buiten de baan terug te spelen. Het spel gaat door met deze regels, totdat de bal tweemaal op het speelveld stuitert of een speler op een andere manier de regels overtreedt.

Alle kampen bekijken

Bekijken

Meedoen aan de voetbal academy

Bekijken

Kinderfeestje bij ons houden

Bekijken