facebook twitter instagram tiktok linkedin
Menu
sport icoon

SimonPadel

Padel

Padel

Padel in Nederland

Padel is de snelst groeiende racketsport van Nederland. De combinatie tussen tennis en squash zorgt voor flitsende rally’s en mooi dubbelspel. Doordat het een laagdrempelig spel is, kan iedereen het spelen. Padel is enorm in opmars en wordt steeds bekender in Nederland. Lees hieronder meer over de sport en over de Padel Academy van SimonSPORT.

Padel academy bij SimonSPORT

Wil je gelijk op de juiste manier starten met padel en wil je meer tactisch en technisch voordeel ten opzichte van je tegenstander? Neem dan les bij de Padel Academy . Zij geven les aan cursisten van alle leeftijden en niveau’s. Je leert op een leuke manier de technische en tactische basisprincipes van padel in een leuke lesgroep. Inschrijven kan hier.

Cursus van acht lessen: zo werkt het

Het voordeel van een gehele cursus is dat je acht keer op rij op dezelfde dag en tijd les hebt. Hierdoor is er regelmaat en continuïteit binnen dezelfde groep. Het lesbedrag is afhankelijk van het aantal mensen in de groep. Dit zijn minimaal vier en maximaal zes personen. De lesdag en lestijd van de padeltraining is altijd in overleg met de trainer en de lesgroep. 

Speciale aanbieding: starterspakket

Bastion Baselaar

Maak kennis met padel: inclusief padelracket vanaf €139,-. De lidmaatschapskosten bij Bastion baselaar zijn per 1 juli in deze combinatie met vijftig procent korting. Reserveer hier snel je plek. Voor meer informatie over de vereniging Bastion Baselaar klik je hier

TC Maaspoort

Ook op vereniging TC Maaspoort verzorgen wij padel lessen. Schrijf je in via deze link en zorg dat je erbij bent. Het voordeel van de cursus van acht lessen, is dat je altijd op dezelfde dag en tijd speelt. Zo kun je makkelijk vooruit plannen in de agenda. Voor meer informatie over de locatie klik je hier.

Padel: de spelregels

Scoreverloop

Padel heeft hetzelfde scoreverloop als tennis. 15- 30- 40- game. Bij 40-40 (deuce) speel je net als bij tennis twee opeenvolgende winstpunten voor de game. Een set heeft zes games. De meeste padelwedstrijden zijn ‘best-of-three sets’. Dat houdt in dat degene met twee gewonnen sets het spel wint. Bij de stand van 6-6 speel je een tie-break die tot de zeven gaat.

De service/opslag

Bij padel serveer je onderhands. Je serveert de eerste service vanaf de rechterkant naar de linkerkant aan de overzijde, daarna wissel je constant van links naar rechts. De bal stuitert in het servicevak tussen de middenlijn en de zijwand. Bij serveren moet je de bal onder of ter hoogte van je middel raken en moet de bal landen in het servicevak zonder het net te raken. Anders is het een fout. 

Wel of niet via de muur

Na de stuit mag de bal de muur raken. Het hekwerk niet, want dan heb je een foutieve service. De ontvanger kan kiezen of hij de bal direct na de stuit retourneert, of wacht tot de bal de muur raakt. Vanuit hier ga je de rally aan en probeer je het punt binnen te slepen. Bij een netservice doe je de servicebeurt opnieuw. 

Het spelverloop

Tijdens de rally mag de bal een keer stuiteren op het speelveld. Een speler mag kiezen om de bal te volleren, of om deze na de stuit te retourneren. De bal is fout als deze eerst het hekwerk of de muur raakt, voordat hij de grond raakt. Eenmaal gestuiterd mag de bal via het hekwerk of de muur teruggeslagen worden. Belangrijk detail: als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net is, is het een fout en dus een punt voor de tegenstander.

Uitzondering op de regel

Als de bal via het speelveld over de wand geslagen wordt, is het normaal gesproken een punt. Bij sommige padelbanen is er een regel waardoor spelers buiten de baan om nog mogen proberen om de bal te retourneren. Dit is alleen mogelijk bij open padelbanen. 

Enthousiast geworden over padel? Reserveer hieronder een cursusplek en til je padeltechniek naar een hoger niveau.

 

Cursusplek Bastion Baselaar

Cursusplek TC Maaspoort

Alle kampen bekijken

Bekijken

Meedoen aan de voetbal academy

Bekijken

Kinderfeestje bij ons houden

Bekijken