facebook twitter instagram tiktok linkedin
Menu
hockey icoon

Hockeykamp

€549.00€494.10
Aanmelden

Een onvergetelijke hockeyweek

Het hockeykamp van SimonSPORT is niet alleen een uitermate goede voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar ook een week om niet te vergeten! Dit kamp staat in het teken van de nieuwste technieken, tactieken, trucs en veel wedstrijden. In een ontspannen en sportieve sfeer trainen deelnemers op alle onderdelen, onder leiding van toptrainers. Het programma omvat een unieke mix van sportiviteit, techniek en socialiteit.

*Let op: de dagkampen betreffen enkel dagactiviteiten en hebben geen mogelijkheid tot overnachten

 

Alle hockeytrainingen worden gegeven op hockeyclub M.O.P. Deze hockeyclub ligt op nog geen kilometer afstand van hoofdlocatie HealthCity Vught.
 

Leeswijzer

Data:


€549.00€494.10
Aanmelden

Afbeeldingen van het hockeykamp

Hockeykamp
Hockeykamp
Hockeykamp
Hockeykamp
Hockeykamp
Hockeykamp
Hockeykamp

Dit jaar opnieuw met de kampen Duinoord.

Een actief uitje met een spectaculair klimbos. Dat wordt meer dan genieten!

Duinoord
Duinoord

Beste hockeyliefhebbers,

In 2023 zijn er extra hockey dagkampen! Verbeter in de voorjaars- en meivakantie je skills bij SimonSPORT. Super gezellig, sportief en vooral lekker bezig zijn in de vakanties. Wie wil dat nou niet? Meld je snel aan! Klik hier om naar de hockey dagkamp pagina te gaan.


Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Indien je nog vragen hebt, bel gerust naar 073-612 61 70 of stuur een mailtje naar info@simonsport.nl.

Dit houdt het hockeykamp in

Het hockeykamp is zo ingericht dat het technisch van hoge kwaliteit is. De nieuwste trainingstechnieken komen aan bod en worden direct in de praktijk gebracht door middel van wedstrijden. Iedere deelnemer traint op zijn/haar eigen niveau, waarbij veel aandacht gaat naar de tactische en technische onderdelen van hockey. Naast deze trainingen, bestaat het kamp uit toffe in- en outdooractiviteiten voor een onvergetelijke week! Naast het prestatieve deel is er ook veel aandacht voor plezier en ontspanning. Lees hieronder meer. 

Leeftijdscategorieën

De hockeykampen zijn voor kinderen van 8 tot en met 17 jaar. Zij worden opgesplitst in groepen van 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar. Hiermee krijg je groepen van ongeveer hetzelfde niveau en is het leeftijdsverschil minimaal. Zo zijn de trainingen op maat en blijft het leuk voor iedereen die meedoet. De leiding is altijd deskundig en professioneel. Bekijk de sfeerimpressie van het hockeykamp hieronder.

Video: een sfeerimpressie

Trainingsstof: dezelfde dag nog in de praktijk

De trainers geven over de hele dag twee uur les. Hierbij gaat veel aandacht uit naar de nieuwste technische en tactische aspecten van hockey. Voor een optimaal leereffect, wordt de trainingsstof diezelfde dag toegepast in wedstrijdvormen. Zo blijft de stof sneller hangen en blijft het plezier gehalte door middel van wedstrijden hoog.

Ook dit jaar weer een tof uitstapje naar Duinoord

Hockeytrainingen vormen de basis van het kamp, maar de hele week staat ook in het teken van leuke in- en outdooractiviteiten. Zo gaan we in de zomer van 2023 wederom naar Duinoord! De deelnemers kunnen hier allerlei leuke, maar sportieve activiteiten doen. Denk aan het spectaculaire Klimbos, laserschieten of lekker springen in de Jump Arena. Klik hier voor meer informatie over Duinoord.

Kennismaking met padel

Met de klassieke schoolreisjesbus naar de padelbanen. Hoe ontzettend gaaf is dat? Een ontzettend leuk uitje voor onze hockeykampdeelnemers. Padel is een relatief nieuwe sport en is zeer leuk bij jong en oud. Het is een combinatie van tennis en squash,waar je ook gebruik maakt van de achterwand en de glazen zijwand. Zo maken onze hockeyers kennis met een nieuwe sport, misschien wel met een lifetime aan plezier.

Algemene informatie

Voeding

Van goede hockeytraining of een leuke activiteit krijg je natuurlijk honger. Een professionele kok bereidt de hele week gezonde en kwalitatief goede maaltijden. Zo zijn er twee broodmaaltijden op een dag, met in de middag iets warms erbij. In de avond staat elke dag een nieuw gerecht voor de kinderen klaar. Onbeperkt drinken en fruit behoort ook tot het pakket. Zo blijven de kinderen energiek en aangesterkt.

Met eventuele speciale wensen met betrekking tot voeding kan rekening gehouden worden, indien van te voren aangegeven op het aanmeldformulier. Denk hierbij aan allergieën of vegetarische wensen.

Veiligheid en begeleiding tijdens het hockeykamp

De activiteiten van SimonSPORT staan altijd onder professionele begeleiding. Veiligheid en toezicht staan hoog in het vaandel. Bij een mogelijke blessure is er altijd de mogelijkheid om een fysiotherapeut raad te plegen, om direct vast te stellen wat het betreft. De kampbegeleiding is 24/7 te bereiken via een noodtoestel. Deze informatie verstrekken wij in de bevestiging.

Overnachten: veilig en gescheiden

HealthCity Vught biedt een veilige slaapomgeving voor de deelnemers. De locatie is voorzien van mooie kleedkamers en kwalitatief hoogstaand sanitair. Jongens en meisjes slapen natuurlijk gescheiden. Hier houdt de leiding goed toezicht op. Ook in de nacht, zodat elke deelnemer uitgerust aan de volgende dag kan beginnen.

Regels

Bij goede kampen horen regels. Daarom zijn nachtelijke avonturen strikt uit den boze en is alcohol niet toegestaan. Roken hoort niet bij sport en is om die reden ook verboden. De leiding houdt scherp toezicht, en zorgt ervoor dat deelnemers de regels naleven.

Aankomst en vertrek

Deelnemers komen aan op zondagavond en vertrekken weer op zaterdagmiddag. Aanvullende informatie over tijdstippen, wat mee te nemen en bereikbaarheid wordt toegestuurd bij de bevestiging van de kampweek. Zo weet je als ouder precies wat ze mee moeten nemen en wat er verwacht wordt. Uiterlijk eind juni versturen wij de bevestigingen van de zomerkampen (met uitzondering van latere inschrijvingen). De bevestiging van het herfstkamp wordt begin oktober verzonden.

Fietshuur: alle activiteiten op fietsafstand

Alle activiteiten zijn op fietsafstand. Daarom heeft elke deelnemer tijdens het hockeykamp een fiets nodig. Deze mogen zij zelf meenemen, of huren bij SimonSPORT voor 35 euro. Meer informatie hierover vind je op het aanmeldformulier.

Programma hockeykamp: zo ziet het eruit

Naast hockeytrainingen en wedstrijden is er genoeg tijd voor uitdagende in-en outdooractiviteiten. Lees hieronder wat de deelnemers kunnen verwachten.

 

Let op: tijdens de dagkampen in de voorjaars- en meivakantie verschilt het dagprogramma enigszins van onderstaand voorbeeld

 

Outdooractiviteiten

Voldoende afwisseling is niet alleen belangrijk, maar ook gewoon hartstikke leuk. Daarom zijn er voldoende outdooractiviteiten tijdens het hockeykamp. Op het programma onder meer: 

 • Golf
 • Voetbal
 • Beachvolleybal
 • Slagbal
 • Levend Stratego
 • Teambuildingspellen
 • En nog veel meer!

Indooractiviteiten

Al regent het buiten dat het giet, de activiteiten gaan altijd door. Bij slecht weer zijn er genoeg binnenactiviteiten. Bekijk ze hieronder.

 • Indoor (panna)voetbal
 • Honkbal
 • Volleybal
 • Badminton
 • Tafeltennis
 • Squash
 • Fitness onder begeleiding

Clinics aan het einde van de week

Tijdens de hockeyweek is er altijd een spetterende clinic, mogelijk met bekende hockeyspelers. Tijdens deze clinic laten de kinderen aan hun ouders zien wat ze de hele week geleerd hebben.

Watersport

Hockey gebeurt wel eens op een nat veld, maar echt watersport is het niet! Daarom is er ook aandacht voor echt sport in het water. Denk hierbij aan varen met kano’s, surfen, vlotbouwen en zeilen. Naast deze activiteiten kunnen de deelnemers natuurlijk ook een frisse ontspannende duik nemen.

Avondrecreatie

Ook na het avondeten zitten ze bij SimonSPORT niet stil. Er zijn voldoende gezelligheidsspelletjes zoals darten, bingo en jeu de boules. Een keer relax een filmavondje behoort ook tot de mogelijkheden. Na inspanning komt ontspanning. 

Barbecue en feestavond

De week wordt niet afgesloten zonder knallend einde. Op de laatste avond krijgen de deelnemers een heerlijke barbecue voorgeschoteld en mogen de voetjes van de vloer tijdens de discoavond! Onze vaste huis dj zorgt ervoor dat de kinderen niet alleen op de barkruk blijven zitten.

Voorbeeld dagprogramma

Zo ziet een dagprogramma er ongeveer uit

 • 08:00 Opstaan en klaarmaken voor ontbijt
 • 09:00 Ochtendrecreatie (spinning, aerobics, voetbal, tennis of golf)
 • 11:00 Hockeytraining
 • 13:00 Lunch
 • 14:00 Middagrecreatie (zwemmen, zeilen, surfen, pannavoetbal)
 • 18:00 Avondeten
 • 19:00 Hockeywedstrijden
 • 21:00 Avondrecreatie (bioscoopavond, levend stratego, bingo of discozwemmen)
Gedurende de week kunnen kinderen kiezen tussen een recreatieve activiteit of extra hockeytraining.

Locatie: het complete centrum HealthCity Vught

Alle activiteiten vinden plaats in en rondom all-inclusive centrum HealthCity Vught. Dit centrum voorziet deelnemers van alle gemakken. De hockeytrainingen worden hoofdzakelijk gegeven bij hockeyvereniging M.O.P., dat op fietsafstand van HealthCity ligt. De rest van het programma vindt plaats in een bosrijke omgeving. Zeer geschikt voor alle avontuurlijke onderdelen die dit kamp te bieden heeft!

Enthousiast geworden? Meld je dan aan via de aanmeldknop.

Leuke extra's


 • In een ontspannen en sportieve sfeer trainen
 • Onder leiding van toptrainers
 • Zowel technisch als sociaal programma

Alle kampen bekijken

Bekijken

Meedoen aan de voetbal academy

Bekijken

Kinderfeestje bij ons houden

Bekijken