facebook twitter instagram tiktok linkedin
Menu
tennis icoon

Tenniskamp

€439.00 per week
Aanmelden

Een onvergetelijke tennisweek vind je hier

Het tenniskamp van SimonSPORT staat al meer dan twintig jaar garant voor een onvergetelijke tijd. Meer dan 7500 kinderen gingen je al voor. Van uitdagende activiteiten tot doelgericht trainen, het komt hier allemaal aan bod. Dankzij professionele begeleiding en gediplomeerde trainers tilt ieder kind zijn/haar niveau omhoog. En aan het einde van de week is er altijd een toffe clinic. Gegarandeerd een topweek!

De trainingen vinden plaats op hoofdlocatie HealthCity Vught. Dit centrum beschikt over vijf binnen-tennisbanen en acht buiten-tennisbanen (waarvan vier premium plus gravel en vier kunstgras)

Leeswijzer

Data:


€439.00 per week
Aanmelden

Afbeeldingen van het tenniskamp

Tenniskamp
Tenniskamp
Tenniskamp
Tenniskamp
Tenniskamp

Dit jaar opnieuw met de kampen Duinoord.

Een actief uitje met een spectaculair klimbos. Dat wordt meer dan genieten!

Duinoord
Duinoord

Beste tenniskampliefhebbers,

In 2021-22 zijn er extra tennis dagkampen! Ideaal voor de sportieve kids die in de vakantie lekker bezig willen zijn met tennis in een ontspannen maar sportieve omgeving. Klik hier om naar de tennis dagkamppagina te gaan.

Hieronder vind je actuele tenniskampdata:

 

Voorjaarsvakantie: 28  februari t/m 4 maart 2022
Meivakantie:  2 t/m 6 mei 2022

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Indien je nog vragen hebt, bel gerust naar 073-612 61 70 of stuur een mailtje naar info@simonsport.nl

1. Dit houdt het tenniskamp in

De nadruk tijdens deze week ligt uiteraard op tennis. De jongens en meisjes worden deze week technisch en tactisch naar een hoger niveau getild. Daarnaast is er ook aandacht voor conditie en mentale weerbaarheid. Bij het programma wordt rekening gehouden met het spelniveau van de deelnemers, zodat er evenwichtige groepjes ontstaan van beginners tot halfgevorderden en wedstrijdspelers. Zo halen we het maximale uit ieder kind. Naast trainingen bestaat het kamp uit leuke in- en outdooractiviteiten. Meer daarover lees je onder kopje zes: algemene informatie.

2. Leeftijdscategorieën

De tenniskampen zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 17 jaar. Deze groepen splitsen we in twee categorieën van 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 17 jaar. Hierdoor is het leeftijdsverschil minimaal en zijn trainingen op maat. Bekijk hieronder een sfeerimpressie.

3. Tenniskamp: een sfeerimpressie

4. Trainingen: dezelfde dag nog in de praktijk brengen

De tennisleraren geven twee uur per dag les. Hierbij maken zij -onder andere- gebruik van een ballenkanon en een videocamera voor optimaal resultaat. De kinderen brengen de trainingsstof diezelfde dag nog in de praktijk, tijdens de afsluitende enkel- en dubbelwedstrijden. Zo blijft de trainingsstof beter hangen en verbetert het niveau sneller.

5. Ook in 2021: uitstapje naar Duinoord

Naast trainingen staat de hele week in het teken van leuke in- en outdooractiviteiten. In de zomervakantie van 2021 gaan we weer met z’n allen naar recreatiecentrum Duinoord. Hier doen de kinderen allerlei sportieve activiteiten. Van laserschieten tot rondspringen in de Jump Arena en klimmen in het spectaculaire Klimbos. Voor meer informatie over Duinoord klik je hier.

6. Kennismaking met padel

Tijdens het tenniskamp gaan we met de schoolreisjesbus naar de padelbanen. Hoe tof is dat?! Een complete ervaring waarbij de kids kennis maken met padel, óf hun skills verder verbeteren. Padel is de snelstgroeiende sport van Nederland en ontzettend leuk bij jong en oud. Daarnaast is het een leuke uitje naast de tennistrainingen en andere activiteiten. Op zoek naar meer informatie met betrekking tot padel? Klik dan hier

7. Algemene informatie

Voeding

Van intensieve training of een uitdagende activiteit krijg je trek. Daarom bereidt een professionele kok de hele week gevarieerde en gezonde maaltijden. Zo krijgen de kinderen tijdens het tenniskamp elke dag twee broodmaaltijden met in de middag iets warms erbij. En in de avond variëren de maaltijden van stevige Hollandse pot tot lekkere nasi met een afsluitende barbecue op de vrijdag. Onbeperkt fruit en drinken zitten er ook bij. Zo wordt hun energie uitstekend aangevuld gedurende de dag.

* Met eventuele speciale wensen zoals vegetarisch voedsel of allergieën kan rekening gehouden worden, indien van te voren aangegeven op het aanmeldformulier

 

Veiligheid en begeleiding tijdens het tenniskamp

SimonSPORT garandeert optimale veiligheid voor de kinderen. Zo staan alle activiteiten onder vakkundige leiding en is er altijd toezicht. De begeleiding is 24/7 te bereiken door middel van een speciale kamptelefoon. Deze informatie wordt toegestuurd in de bevestiging.

Overnachten: veilig en gescheiden

De jongens en meisjes overnachten altijd gescheiden in een veilige omgeving met ruime sanitaire voorzieningen en mooie kleedkamers. Ook ‘s nachts houdt de leiding toezicht, om ervoor te zorgen dat de iedereen goed uitgerust aan de volgende dag kan beginnen. Om die reden slaapt de leiding in dezelfde ruimte.

Regels

Bij succesvolle tenniskampen horen regels. Zo is roken en gebruik van alcohol absoluut niet toegestaan. Jongens en meisjes slapen gescheiden en nachtelijke escapades zijn uit den boze. De leiding houdt scherp toezicht op deze regels. 

Aankomst en vertrek

Deelnemers komen aan op zondagavond en vertrekken weer op zaterdagmiddag. Extra informatie over tijdstippen, bereikbaarheid en een lijst met benodigde spullen volgt bij bevestiging van de kampweek. Eind mei/begin juni worden de bevestigingen voor de zomerkampen verstuurd (met uitzondering van latere inschrijvingen). De bevestiging van het herfstkamp versturen we begin oktober. 

Fietshuur: alle activiteiten op fietsafstand

Tijdens de tenniskampweek heeft elke deelnemer een fiets nodig. Deze mogen zij zelf meenemen of huren bij SimonSPORT. Voor 35 euro per kampweek huur je een degelijke fiets om de week mee door te komen.

8. Programma tenniskamp: zo ziet het eruit

Let op: tijdens de voorjaars- en meivakantie dagkampen ziet het programma er anders uit

 

Naast tennistrainingen en wedstrijden is er ook genoeg tijd voor overige activiteiten. Bekijk hieronder wat voor leuke dingen op het programma staan. 

Outdooractiviteiten

Voor de sportieve afwisseling zijn er bij SimonSPORT voldoende outdooractiviteiten tijdens het kamp. Op het programma onder andere: 

 • Padel 
 • Hockey
 • Beachvolleybal
 • Slagbal
 • Levend Stratego
 • Teambuildingspellen
 • En nog veel meer!

Indooractiviteiten

Hoe het zonnetje er ook bij staat, de activiteiten gaan altijd door. Bij slecht weer zijn er tal van binnenactiviteiten. Bekijk ze hieronder.

 • Indoor voetbal
 • Honkbal
 • Volleybal
 • Badminton
 • Tafeltennis
 • Squash
 • Fitness onder begeleiding

 

Spetterende clinic op het einde

Aan het einde van de kampweek is er altijd een spetterende clinic samen met de kinderen. Zo kunnen de deelnemers alle progressie van de afgelopen week laten zien aan hun ouders.

Watersport

Tijdens de week is er ook aandacht voor watersport. Naast zeilen, surfen en vlotbouwen gaan we ook varen met kano’s! Altijd met gezonde sportiviteit en teamwork zodat het altijd spannend is. Natuurlijk is er daarnaast ook tijd voor een ontspannende frisse duik.

Avondrecreatie

Ook in de avond is er genoeg te doen. Zo zijn er gezelligheidsspelletjes zoals darten, bingo, jeu de boules, zeskamp en sensationele bosspellen. Een avond relax film kijken hoort er ook bij. En na zoveel inspanning is in slaap komen natuurlijk geen probleem.

Barbecue en feestavond

Voordat de kinderen na een geweldige tenniskampweek weer huiswaarts keren, krijgen ze op de laatste avond een barbecue en kunnen de voeten van de vloer tijdens de discoavond! De vaste huis dj zorgt ervoor dat de week knallend ten einde komt. 

Voorbeeld dagprogramma tenniskamp

Let op: het dagprogramma tijdens de voorjaars- en meivakantie duurt tot 18:00 en varieert in opzet enigszins van onderstaand voorbeeld.

 

Zo ziet een dagprogramma er ongeveer uit

08:00 Opstaan en klaarmaken voor ontbijt
09:00 Ochtendrecreatie (spinning, aerobics, voetbal, tennis of golf)
11:00 Tennistraining
13:00 Lunch
14:00 Middagrecreatie (zwemmen, zeilen, surfen, pannavoetbal)
18:00 Avondeten
19:00 Onderling toernooi
21:00 Avondrecreatie (bioscoopavond, levend stratego, bingo of discozwemmen)

In plaats van een dagactiviteit is er ook de mogelijkheid om extra tennistraining te krijgen. Gedurende de week zijn er verschillende keuzemomenten tussen extra training of activiteit.

9. Waar slapen de kinderen?

 

Let op: tijdens de dagkampen in de voorjaars- en meivakantie is er geen mogelijkheid tot overnachten

De deelnemers slapen in een grote overdekte hal bij HealthCity Vught. De grote hal wordt omgetoverd tot thuisbasis, met aparte slaapruimtes voor jongens en meisjes. HealthCity beschikt over ruime sanitaire voorzieningen en mooie kleedkamers. Zo kunnen de kinderen fris aan de dag beginnen, maar ook fris de dag weer eindigen. Meer informatie over de locatie vind je hieronder, of neem een kijkje op de website van HealthCity Vught.

10. Locatie: het all-inclusive centrum HealthCity Vught

Alle activiteiten vinden plaats in en rondom all-inclusive centrum HealthCity Vught. Dit centrum voorziet de kids van alle gemakken. Er zijn binnen- en buitentennisbanen aanwezig, die het decor van de tennistrainingen vormen. De rest van het programma is heerlijk op fietsafstand. De ideale omgeving van bos, water, strand en natuur zijn uitermate geschikt voor alle avontuurlijke onderdelen.