facebook twitter facebook
Menu
tennis icoon

Tenniskamp

€369.00 per week
Aanmelden

Beschrijving van het tenniskamp

De naam zegt het al, rondom dit tenniskamp staat uiteraard het tennis centraal. De dagen en avonden worden aangevuld met uitdagende activiteiten. Bij het tennisprogramma wordt rekening gehouden met het speelniveau van de deelnemers. Zo ontstaan er groepjes voor beginners, halfgevorderden en wedstrijdspelers. In alle gevallen is het verhogen van het tennisniveau het doel. De leiding is in professionele handen. Simon Tennisschool heeft in de afgelopen twintig jaar meer dan 7500 kinderen een onvergetelijke tennisvakantie bezorgd!

De nadruk tijdens het tenniskamp ligt op tennis. De jongens en meisjes leren, afhankelijk van hun niveau, alles over techniek en tactiek. Er wordt ook aandacht besteed aan de conditie en mentaliteit. De tennisleraren geven twee uur per dag les. Ze maken daarbij gebruik van een ballenkanon en videocamera. De kinderen kunnen het geleerde tijdens enkel- en dubbelwedstrijden diezelfde dag nog in de praktijk brengen. Ook staat er aan het einde van de week een tennisclinic op het programma met medewerking van een aantal topspelers. Gegarandeerd een topweek om nooit te vergeten! De voetbalkampen zijn voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 17 jaar.  Deze worden opgesplitst in twee categorieën namelijk 8 t/m 13 jaar en 12 t/m 17 jaar


€369.00 per week
Aanmelden

Afbeeldingen van het tenniskamp

Tenniskamp
Tenniskamp
Tenniskamp
Tenniskamp
Tenniskamp

Dit jaar NIEUW!! Met de kampen naar Duinoord.

Een actief uitje met een spectaculair klimbos. Dat wordt meer dan genieten!

Duinoord
Duinoord

Video

Algemeen

Voeding
Van een intensieve training of een spannende activiteit krijg je flinke trek. De kinderen krijgen daarom elke dag twee broodmaaltijden met in de middag iets warms erbij, en een stevige warme maaltijd die de energie uitstekend aanvult. Een professionele kok verzorgt voor ons de hele week gevarieerde en gezonde maaltijden. Onbeperkt drinken en fruit behoren ook tot het pakket. Met eventuele speciale wensen m.b.t. voeding kan rekening gehouden worden, indien van te voren op het formulier bij inschrijving bekend gemaakt.

Veiligheid & begeleiding
SimonSPORT garandeert een optimale veiligheid voor de deelnemende kinderen. Alle activiteiten staan onder deskundige leiding. Er zijn altijd ervaren trainers aanwezig op het tenniskamp.

Overnachten
De jongens en meisjes overnachten altijd in een veilige droge omgeving met ruime sanitaire voorzieningen en mooie kleedkamers. Ook ’s nachts wordt er door de leiding op toegezien dat alle deelnemers goed uitgerust aan de volgende dag kunnen beginnen. De leiding slaapt daarbij in dezelfde ruimte.

Regels
Succesvolle kampen kunnen niet zonder regels. Roken en alcohol passen niet bij sport, dus dat wordt ook niet toegestaan. Nachtelijke escapades zijn eveneens uit den boze. Jongens en meisjes slapen gescheiden. Op handhaving van deze regels wordt scherp door de leiding toegezien.

Aankomst en vertrek
De deelnemers aan de kampen komen op zondagavond aan en vertrekken op zaterdagmiddag. Extra informatie over tijdstippen, bereikbaarheid en een lijst met benodigde spullen volgt bij de bevestiging van de kampweek. Bevestigingen voor de zomerkampen worden in de maand mei verstuurd (m.u.v. latere inschrijvingen). De bevestiging van het herfstkamp wordt begin Oktober verstuurd.  

Fietshuur
Deelnemers hebben gedurende de kampdagen een fiets nodig. Deze kunnen ze zelf meenemen, het is ook mogelijk om een fiets te huren.  De huurprijs voor een goede degelijke fiets bedraagt €35, per week.

Programma voor het tenniskamp

Naast de tennistrainingen en wedstrijden wordt er ook veel tijd besteed aan overige activiteiten zoals;

Watersport
Tijdens de week wordt er veel tijd besteed aan watersporten. Naast het zeilen en surfen gaan we ook varen met kano’s. Bij het vlotbouwen komt het aan op teamwork en de bijbehorende wedstrijd is altijd spannend! Natuurlijk is er ook altijd tijd om even lekker een duik te nemen.

Outdooractiviteiten
Spannende outdoor activiteiten staan garant voor sportieve afwisseling. Op het programma staan onder meer het golfen, tennis, hockey, beachvolley, slagbal, teambuildingspellen en nog veel meer. Met het “Levend Stratego” spel komt het vooral aan op goed onderling overleg.

Clinic’s
Bekende hockeyinternationals organiseerden eerder al tijdens de Hockeykampen een spetterende clinic. Na afloop hadden de kinderen een meet and greet waar ze vragen konden stellen.

Indooractiviteiten
Hoe het zonnetje er ook bij staat, het programma gaat altijd door. Bij slecht weer zijn er tal van leuke binnensport activiteiten. Bij voetbal is het maar afwachten hoe het balletje rolt, terwijl het bij honkbal en volleybal voornamelijk neerkomt op slagkracht. Bij badminton en tafeltennis gaat het vooral om de snelheid en het reactievermogen. Tevens mogen we gebruik maken van alle faciliteiten die het moderne sportcentrum Health City Vught te bieden heeft. Hier kunnen de kinderen squashen, fitnessen en gebruik maken van de lopende band, hometrainers, enz. Op onze locatie kan in elk geval bij slecht weer ook indoor gevoetbald worden.

Avondrecreatie
Ook ’s avonds is er genoeg te doen. Er worden gezelligheidsspelletjes gespeeld, zoals bingo, darten, jeu de boules, zeskamp en sensationele bosspellen. Een keertje rustig een film bekijken behoort ook tot de mogelijkheden. Na zoveel inspanning is het natuurlijk heerlijk slapen geblazen.

Barbecue en feestavond
Voordat de kinderen na een enerverende week huiswaarts keren, krijgen ze op de laatste avond een barbecue en kunnen ze zich helemaal uitleven tijdens de discoavond! De vaste huis DJ zorgt ervoor dat de week met een knaller afgesloten wordt.

Voorbeeld dagprogramma tenniskamp:

 • 08:00 Opstaan en klaarmaken voor ontbijt
 • 09:00 Ochtendrecreatie (spinning, aerobics, voetbal, tennis of golf)
 • 11:00 Tennistraining
 • 13:00 Lunch
 • 14:00 Middagrecreatie(zwemmen, zeilen, surfen, pannavoetbal)
 • 18:00 Avondeten
 • 19:00 Onderling toernooi
 • 21:00 Avondrecreatie (bioscoopavond, levend stratego, bingo of discozwemmen)

Mocht je het leuk vinden om in plaats van een dag activiteit extra te trainen dan is dit mogelijk. Gedurende de week zijn er verschillende momenten waarbij je kan kiezen om een extra training te doen!

NIEUW: op woensdagmiddag gaan we met de gehele groep naar Duinoord het all inclusive in- & outdoor recreatiepark! 

Data :

Zomervakantie 2019

 • 7 juli t/m 13 juli 2019
 • 14 juli t/m 20 juli 2019
 • 21 juli t/m 27 juli 2019
 • 28 juli t/m 3 augustus 2019
 • 4 augustus t/m 10 augustus 2019
 • 11 augustus t/m 17 augustus 2019

Locatie

Health City Vught is het thuishonk van het tenniskamp. De velden bij het sportcentrum vormen het decor voor de trainingen. De outdoor activiteiten spelen zich voornamelijk af bij een recreatieplas in de omgeving. De ideale omgeving van bos, water en strand zijn uitermate geschikt voor alle avontuurlijke onderdelen.

Leuke extra's


 • 2 uur per dag les van een tennis leraar
 • Er wordt gebruik gemaakt van een ballenkanon en videocamera

Alle kampen bekijken

Bekijken

Meedoen aan de voetbal academy

Bekijken

Kinderfeestje bij ons houden

Bekijken