facebook twitter instagram tiktok linkedin
Menu
sport icoon

Voetbalkamp voor beginners

Voetbalkamp voor beginners

Voor ieder kind dat voetbal erg leuk vindt, maar nog niet zo vaak tegen een bal heeft getrapt, is een voetbalkamp voor beginners ideaal. Een week lang iedere dag voetballen gecombineerd met allerlei andere leuke activiteiten zorgt ervoor dat zij met sprongen vooruit gaan. Bij SimonSPORT is het voetbalkamp voor beginners een onvergetelijke voetbalweek. Hoe dit eruit ziet vertellen we je graag, dus lees gauw verder!

Aangepast naar niveau

Tijdens het voetbalkamp voor beginners wordt er altijd rekening gehouden met het niveau van de deelnemers. De oefeningen zijn makkelijk genoeg voor hen maar bieden tegelijkertijd genoeg ruimte om ook kinderen met meer ervaring uit te dagen. Na al vele kampen te hebben georganiseerd is er bij SimonSPORT en de KNVB gecertificeerde hoofdtrainer een schat aan ervaring ontstaan in het geven van voetbalkampen. Daarbij komt nog dat de kinderen binnen de leeftijdscategorieën soms alleen al door leeftijd flink van niveau verschillen. Logischerwijs is het lichamelijk vermogen van een 17 jarige anders dan dat van een 13 jarige, de twee uitersten van de tweede leeftijdsgroep. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar vallen in de eerste leeftijdscategorie. Deze verschillen krijgen voldoende ruimte en zodoende maakt het erg weinig uit wanneer een kind pas net begonnen is met voetballen of al jaren wekelijks traint.

Techniek en tactiek

De trainingen tijdens het voetbalkamp voor beginners zijn toegespitst op twee onderdelen. Techniek en tactiek. Bij techniek gaat het vooral om de bewegingen van het lichaam met de bal. Hier wordt behandeld hoe je bijvoorbeeld snel kunt dribbelen of een schaar moet maken. Het tactische deel focust zich op inzicht in het spel. Beginners leren hier vaak erg veel van. Denk bijvoorbeeld aan de juiste plaats om te staan wanneer je probeert te verdedigen, of de juiste looprichting tijdens een aanval.

Meteen in de praktijk

Er wordt naast de trainingen natuurlijk ook veel vrij gevoetbald tijdens het voetbalkamp voor beginners. Allerlei kleine toernooitjes tussen de deelnemers onderling zorgen ervoor dat iedereen ongedwongen partijtjes kan spelen. Met name in de avonduren wordt hier tijd voor vrijgemaakt. Zo kunnen de deelnemers hetgeen zij ’s middags hebben geleerd meteen in de praktijk brengen. Uiteraard zijn de trainers hierbij en fungeren ze als coach, maar dan voor beide teams. Tips en complimenten klinken dan continu over het veld, waardoor de deelnemers vaak nog enthousiaster worden!

Ervaren trainers

De voetbalkampen voor beginners zijn ingericht en worden begeleidt door ervaren trainers. De hoofdtrainer heeft een diploma van de KNVB en ook de ondersteunende trainers kennen het spel door en door. Deze toptrainers volgen de nieuwste inzichten met betrekking tot het spel en kennen de laatste technieken. Zo kunnen zij de deelnemers altijd iets nieuws aanleren, of ze nu net beginnen of al jarenlang spelen.

Veiligheid op de eerste plaats

Voor deelnemende kinderen is dit niet zo belangrijk, maar voor hun ouders natuurlijk wel. We vinden het erg belangrijk dat zij erop kunnen vertrouwen dat hun kind in goede handen is. Zo hebben we onder anderen een speciale kamptelefoon die 24 uur per dag te bereiken is. Het thuisfront kan dus altijd contact opnemen met de kampleiding. ’s Nachts slapen de jongens en meiden uiteraard gescheiden in een nette, veilige omgeving. Gedurende de nacht is er altijd toezicht vanuit de leiding, dus iedereen kan de volgende dag uitgerust aan de training deelnemen. Vaak zijn de deelnemers dusdanig moe van de vorige dag dat zij allemaal snel in diepe slaap vallen, maar toch is het een geruststellende gedachte dat er iemand een oogje in het zeil houdt.

Voorkomen is beter dan genezen

De kampweek zit tjokvol sportieve uitdagingen. Deze nemen licht af in intensiteit naarmate de week vordert, zodat de deelnemers niet volledig uitgeput terug naar huis gaan. Moe maar voldaan is ons streven en blessures proberen we dan ook ten alle tijden te voorkomen. Alle activiteiten vinden daarom plaats onder professionele begeleiding en continu toezicht. Mocht er toch iets misgaan dan is er de mogelijkheid om een fysiotherapeut te raadplegen die direct kan helpen.

Sportieve afwisseling en leuke activiteiten

Naast een heleboel voetbal worden er ook allerlei andere leuke en sportieve activiteiten georganiseerd. Zo blijft de week afwisselend en doen de deelnemers een heleboel nieuwe ervaringen op. Een uitje naar het spectaculaire klimbos van Duinoord en ook andere sporten zoals golf, slagbal en hockey komen aan bod.

Afsluitende clinic

Aan het einde van de week is er een spectaculaire clinic, wellicht onder begeleiding van een professionele voetballer. De deelnemers kunnen dan aan hun ouders laten zien wat zij allemaal geleerd hebben gedurende de week. Zowel de kinderen als hun ouders vinden dit vaak een erg leuk onderdeel van het voetbalkamp voor beginners.

Schrijf je in voor het voetbalkamp voor beginners!

Je kunt je kind inschrijven voor het voetbalkamp voor beginners wanneer jou dat uitkomt. Uiteraard houden we rekening met eventuele allergieën, dieetvoorkeuren en andere zaken die voor jouw kind van belang zijn. Zo wordt het voetbalkamp altijd een onbezorgd feest voor iedere deelnemer. Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact met ons op. We beantwoorden deze graag.

Alle kampen bekijken

Bekijken

Meedoen aan de voetbal academy

Bekijken

Kinderfeestje bij ons houden

Bekijken